Sivut

perjantai 27. syyskuuta 2013

pohtii koiraturvallisuutta

Tällä viikolla on sää viilentynyt. Syksy on tullut ja pian jo ehkä talvikin. Keskiviikkoillan yksityistunneilla ulkoillessa satoi rännän tapaista. Talvi tuo liukkaat kelit niin jalankulkijoille kuin autoilijoillekin. Me koiranomistajat saatamme liukastella mutaisilla metsäpoluilla sateisella kelillä. Vielä vaarallisemmaksi tilanne tulee aamuvarhain mustan jään aikaan.

Koiran kanssa liikuttaessa voi tulla vastaan monenlaisia vaaratilanteita. Toisinaan koira innostuu edellään spurttaavasta pikkulinnusta, sähisevästä kissasta tai siilistä. Kerrostalossa saattaa törmätä hissistä tullessa siihen pahimpaan inhokkikoiraan. Rivitalo- ja omakotitaloasujilla koiran reviiriä on paitsi oma piha, myös mahdollisesti laajempi pihapiiri. 

Talven liikkumista varten kannattaa paitsi hankkia sopivat välineet ja vaatetus, jalkineita unohtamatta sekä tietysti kouluttaa koiran arkitavat kuntoon!

Miten sinä olet huolehtinut turvallisesta taluttamisesta, kun liikut koirasi kanssa? Millaiset releet puet mukaan koiralle ja itsellesi? Mitä käytöksiä olet koirallesi opettanut, jotta arkiliikunta sujuisi jouhevammin?

Ja jos et ole vielä ryhtynyt harjoittelemaan turvallista taluttamista, otathan yhteyttä niin etsitään sinulle sopiva kurssiratkaisu!

Syysterveisin
Virikkeen Koiraetsivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti