Sivut

torstai 12. huhtikuuta 2018

KAKKA-ASIAA KEVÄÄN KORVALLA – KAKKAPUSSIEN HINTAVERTAILUNyt meni hermo!

Kaksi asiaa, joiden seurauksena suutun, ovat 

a) kimppuumme hyökkäävät irtokoirat ja

b) koirankakat, joita ei ole kerätty kävelytieltä tai piha-alueelta.

Irtokoirat ja kelataluttimet liittyvät eilen tapahtuneeseen hyökkäystilanteeseen, jonka seurauksia saanen paikkailla kouluttamalla koiriani seuraavat kuukaudet. Huoh, koskaan ei ole valmista. 

Aiemmin olen kirjoittanut näistä aiheista otsikoilla 


                           Kelataluttimen kirous 

ja

Kakkaa pihassa - ällöä!

Tänään aamupäivän lenkkeily päättyi siihen, että huomasin taloyhtiömme pihassa koirankakkakasan matontamppaustelineen vieressä.

Miten voi olla niin vaikeaa kerätä jätökset pihasta? Miten voi olla niin vaikeaa opettaa koira tekemään tarpeensa muualle kuin pihaan?

Tunnetusti toisen henkilön asemaan asettuminen on kovin vaikeaa, mutta yritän… Tässä siis lista mahdollisista syistä:

A)   ei vaan kiinnosta
B)    ei ole pusseja mukana
C)    kiusaaminen / tahallisuus
D)   kiire
E)    pussin unohtuminen tai rullasta loppunut pussit
F)    äkkitilanne, jossa pakko väistää turvallisuussyistä
G)   pussit ovat kalliita
H)   kakkapussit hajoavat helposti – ällöttävää
I)      roskiksia ei ole lähimailla – ällöttävä kävellä pussi kädessä
J)     jätös on typerä heittää sekajätteeseen, koska ne maatuvat luonnossa

Tarkastellaan näitä hieman tarkemmin:
A)   Tälle ajalle on tyypillistä välinpitämättömyys toisten asioista. Taluttaja kävelee kännykkää selaillen eikä kiinnitä mitään huomiota koiran tekemisiin. Oma napa edellä.
B)    Aikakaudellemme on tyypillistä myös se, että arki on niin täynnä kaikkea tekemistä. Kiireellä mennään ja tullaan – ei osata huomata, että kakkapusseja täytyy olla JOKAISELLA ulkoilukerralla mukana
C)    Lapsellista touhua – näytä mallia ja toimi kuin aikuiset!
D)   Koiran hankkiminen sitouttaa ulkoilemaan joka päivä – oli arki miten kiireistä tahansa. Opettele antamaan se aika itsellesi ja koirallesi – muista ottaa varusteet mukaan – laita ne eteiseen valmiiksi niin ei tarvitse joka kerta muistaa kaikkea erikseen etsiä
E)    Liittyy edelliseen kohtaan ja huonomuistisuuteen – se on toki inhimillistä. Jos kakkakasa jäi huonoon paikkaan, kävele kotiin hakemaan pusseja ja palaa sitten keräämään tuotos. Se ikkunasta sinua kyttäävä naapuri ilostuu!
F)    Kakkarauha olisi toivottavaa – pidätkö sinä siitä, että lapsesi häiritsee, kun olet vessassa? Jos näet että edellä menevä koira on tarpeillaan, jätä väliä ja anna heidän edetä toimituksen jälkeen. Jos itse joudut väistämään, kävele korttelin ympäri ja kerää läjä palattuasi samaan paikkaan. Tiedän, tuntuu typerältä – se naapurikyttääjä taas ilostuu…


Kohta G eli HINTAVERTAILU:

Internetin ihmeellinen maailma ei tuonut silmieni eteen hintavertailua koirankakkapusseista, joten tein sellaisen itse. Etsin kakkapusseja niistä tavallisimmista liikkeistä, jotka koirankakkapusseja myyvät – ainakin yksi tunnettu liike ei ollut niitä laittanut nettikauppaan, mutta liikkeestä olen tuotteita ostanut. Mielenkiintoista sinänsä!

Tein taulukon, jossa oli paketin hinta, yksittäisen pussin hinta. Laskin tarpeen olevan 4 pussia per päivä, olettaen että olisi esimerkiksi kaksi koiraa, jotka tekevät kaksi läjää per päivä.

Pussien kuluminen toki vaihtelee, koska a) jätöskasoja voi tulla saman lenkin aikana useita, b) pussi voi täyttyä ja on pakko ottaa uusi.

Laskin hinnan myös 30 päivän ajalle samalla kulutuksella 4 pussia per päivä.

Edullisin ostospaikka on IKEA, jossa LURVIG-nimellä paketin hinnaksi ilmoitetaan nettisivuilla vain 0,99 €. Paketissa on 60 pussia, jolloin 30 päivässä hinta 1,98 €.

Kallein ostos löytyy Dreampetstoresta, jossa BONTON-jätöspussien hinta 4 € / 30 kpl eli 30 päivässä summa on 16 €

Keskiarvoja:
·       yksittäisen pussin hinta: 5 snt
·       30 pv kulut keskimäärin: 6,27 €

Vertailussa mukana seuraavat nettikaupat ja tuotemerkit:

Ikea
LURVIG Koirankakkapussi, monivärinen – EDULLISIN!
Tokmanni
Koirankakkapussi 50 kpl kahvalla REAL DOG
Biltema
Koirankakkapussit, 50-pakk.
verkkokauppa.com
Beco Bags, 18 × 15 ps ‐maatuva kakkapussi
Halpahalli
Best Friend Gear koirankakkapussi suuri 40 pss
dreampetstore.fi
TRIXIE KAKKAPUSSIT 8 RULLAA, 20 PUSSIA/RULLA
zooplus.fi
rullapidike, joka sisältää 2 rullaa, 20 pussia kummassakin
Musti&Mirri
Trixie Kakkapussilajitelma 4x20 kpl
Peten koiratarvike
Kakkapussirulla Trixie M, 20 pss / rll Värilajitelma
dreampetstore.fi
Earth Rated kakkapussit, jotka ovat todella kestäviä.
dreampetstore.fi
BONTON JÄTÖSPUSSIT NANO – KALLEIN!!

Kohta H) Pussien kestävyys

Olen vuosikausia käyttänyt lähinnä maatuvia pusseja, joita meillä kuluu kahden tai aiemmin myös kolmen koiran taloudessa varsin kiitettävä määrä. Yli 20 vuoden aikana pusseja on hajonnut lähinnä uutta rullaa avatessa, mutta ei koskaan kasaa kerätessä. Tämä on ihan vain yhden talouden kokemus aiheesta, joten lisätutkimusta kaivataan.

Kohdat I) ja J) – roskisten saatavuus ja jätteiden hävittäminen

Roskisten saatavuus vaihtelee kaupungista toiseen. Omat kokemukset Vantaalta ovat rohkaisevia: Ahkera puistotyöntekijä kuunteli minua, kun ehdotin muutamia roskiksia tietyille paikoille, risteyksiin, joiden ohi he joka tapauksessa ajavat muita roskiksi tyhjentäessään. Pyytämäni roskikset ilmestyivät parin kuukauden sisällä. Ole sinäkin ahkera ja ehdota roskisten lisäämistä!

Jätteiden hävittäminen on edennyt yhteiskunnassamme huomattavasti sen reilun 20 vuoden aikana, jolloin olen ulkoillut koirieni kanssa asuinympäristössäni.

Pääkaupunkiseudulla jätteiden lajittelusta löytyy helposti tieto HSY:n sivuilta.  Jäteoppaassa annetaan vaihtoehdoiksi Sekajäte tai Komposti. Lainaus HSY:n jäteoppaasta

Sekajäte on kierrätykseen soveltumatonta jätettä. HSY kuljettaa sekajätteen Vantaan Energian jätevoimalaan, joka tekee pääkaupunkiseudun kotitalouksien sekajätteestä kaukolämpöä ja sähköä. 

Tässä se pihaamme nolosti jätetty kasa, joka päätynee poltettavaksi jätelaitokselle - keräsin sen ja tuhlasin yhden pussin: 
Yhteenveto
Jätösten kerääminen on ikävää – kaikki sen tietävät. Vielä ikävämpää on kaivaa kakkaa kengän pohjista tai koiran tassuista tai pestä lasten kakkaisia vaatteita.

Opetellaan huomaavaisiksi – ajatellaan joskus sitä toista osapuolta – koiratonta naapuria, joka pitää siististä ympäristöstä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti