Sivut

keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Sopivan kurssin valitseminen - vinkkejä!

Kiinnostaako sinua kurssille osallistuminen, mutta et osaa valita sopivaa kurssia?

Tässä postauksessa muutamia vinkkejä erilaisissa tilanteissa.


1. Sinulla on ihka ensimmäinen pentu/uusi aikuinen koira tai edellisistä koirallisista vuosista on jo aikaa - haluat oppia kouluttamaan koiraasi ja saada ideoita, miten oppi menee parhaiten perille. 

---> Jokakoiran perustaidot -kurssilla harjoitellaan sellaisia asioita, jotka ovat tarpeellisia taitoja jokaiselle koiralle, riippumatta asuinpaikasta tai perheen elämän tilanteesta.

Näitä taitoja ovat: 
* kontakti koiran ja ihmisen välillä
* erilaiset tavat palkita omaa koiraa - mikä on mieluisinta koirallesi?
* sinulle kouluttajana tarpeelliset taidot: miten toimia, jos koira kiskoo taluttimessa, missä taskussa pidän herkkuja - millaiset herkut ovat parhaat? 
* millaiset varusteet toimivat parhaiten ja ovat turvalliset, sekä koiralle että sinulle
* rauhoittuminen omalle paikalle odottamaan / paikallaolo
* vierellä kulkeminen, kun ohitatte muita kulkijoita, kuten koiria tai jalankulkijoita
* itsehillintä: miten opettaa koira olemaan säntäämättä kaiken liikkuvan perään? Miten opettaa koira irrottamaan mahdollisista vaarallisista esineistä, jotka voivat houkuttaa kadulla? Miten tervehtiä vieraita ihmisiä? 
* luoksetulo erilaisissa tilanteissa

Jokakoiran perustaidot -kurssilla on pienryhmässä enintään 4 koiraa perheineen. Jokaisella koirakolla on oma paikka, joka on rajattu näkösuojalla. Tämä tekee harjoittelusta helpompaa alkuvaiheessa. Harjoittelun edetessä koirat tekevät harjoituksia myös samaan aikaan tilan keskellä, jolloin ne oppivat toimimaan ihmisensä kanssa, vaikka kaveri on vieressä. 2. Sinulla on koira, jonka kanssa haluat harjoitella jotain yksittäistä aihetta ja tarvitset siihen avustajaa sekä selkeät ohjeet. 

Näitä aiheita voivat olla vaikkapa:
* yksinolon harjoittelu
* ääniin siedättäminen, esim. ovikellolle haukkuminen
* taluttimessa kulkeminen
* koirasi pelkää ihmisiä tai toisia koiria 
* koirasi räyhää muille koirille 
* sinulla on useita koiria, jotka tarvitsevat harjoittelua kotona/ulkoillessa

---> Yksityistunnit auttavat alkuun ja ovat sovittavissa joustavasti. Saat kirjalliset ohjeet harjoitteluun ja kouluttajan tuen myös tapaamisten välillä esim. sähköpostitse kuulumisia kirjoittaen. 

Ensimmäisen yksityistunnin hintaan kuuluu myös videoitu versio Miten eläin oppii? -luennosta, joka on kattava paketti kouluttamisen perusteista ja koiran lajityypillisistä piirteistä. 

3. Sinulla on uusi pentu talossa ja olet suunnitellut sille harrastus/kilpailu-uraa jossain tietyssä lajissa, josta sinulla on jo aiempaa kokemusta

---> JokaKoiran perustaidot -->  Koulutustekniikan kausikurssi ---> Agilitykoiran perustaidot --> lajiharrastustunnit kausikursseina: rally-toko, agility, nose workJokainen uusi persoona, pentu tai pentuiän ohittanut koira, asettaa uusia haasteita sinulle kouluttajana. Vaikka sinulla on tietämystä, pennulla ei vielä ole. Panosta siis perusteisiin: kontakti, erilaiset palkitsemistavat, erilaiset temput mm. jumppaamalla --> kropan hallinta on tärkeä etenkin liikunnallisissa lajeissa, kuten agility ja rally-toko. Näitä taitoja harjoitellaan yllä mainituilla kursseilla.4. Kävit koirasi kanssa pentukurssin, mutta se ei mennyt ihan niinkuin piti. Haluaisit tulla uudelleen kurssille, mutta olet epävarma miten toimia. 

--> Tule vaikkapa yhdelle yksityistunnille ja esim. Kontaktilla alkuun -irtotunnille. Sen jälkeen voit todennäköisesti jatkaa Teinikoiran temppu&tapa -kurssilla.5. Teet vuorotyötä, joten pitemmälle kurssille osallistuminen aiheuttaisi poissaoloja.

--> Virikkeen kursseilla on mahdollista korvata poissaolot rästitunneilla eli tulet jonkin toisen ryhmän tunnille. Aikataulut tietysti sovitaan aina sen mukaan millä tunnilla on tilaa.  Jos toinen perheenjäsen voi tulla kurssille, se on tietysti mahdollista - kaikkien koiran kanssa elävien on hyvä opetella toimimaan samoilla periaatteilla.
Selvitä työpaikallasi, jos voit toivoa tiettyä päivää vapaaksi, jolloin kursseilu on mahdollista. 

MUISTA MYÖS TÄMÄ:
Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä
Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa. Yritän aina löytää kaikille sopivan ratkaisun!

Olen parhaiten tavoitettavissa sähköpostitse. Teen koulutustyötä pääsääntöisesti arki-iltaisin ja viikonloppuisin, joten en tuolloin pääse vastaamaan puhelimitse tulleisiin tiedusteluihin. 
Puhelimessa ei myöskään voi antaa ohjeita, jos en ole sinua ja koiraasi tavannut aiemmin. 

Kursseilla nähdään!
-Marianne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti