Sivut

tiistai 7. huhtikuuta 2020

Korona-pandemia ja kurssien järjestämisen haasteet - pieni yrittäjä sopeutuu...

Korona-pandemia keskeytti kurssit 17.3.2020 ja pari ekaa viikkoa meni sekavassa tilassa uuteen tilanteeseen sopeutumisessa. Virike täytti 12 vuotta 18.3.2020, joten tämä iso toimintaympäristön muutos osui muutenkin merkittävään hetkeen. 

Olen aina halunnut olla sopeutuva ja uuden oppimiseen avoimesti suhtautuva. Tekniikka (esim. internet, erilaiset sovellukset, videokamera) on jo pitkään mahdollistanut videopuheluiden kautta työskentelyn, mutta Virikkeen kurssit ovat olleet livetapahtumia kurssitilassa Tiilitiellä tai agilityhallissa. 

Olen itse aktiivisesti kuvannut videolle omien koirieni treenejä vuodesta 2007, jolloin sain videokameran käyttööni pinseri Rassen kisauran alussa. Videoita katsomalla oppii todella paljon - sekä itsestään että kouluttamisen tekniikasta ja omasta koirasta! 

Nykyisten koirieni treeneistä on kertynyt videoita jo pentuajoista lähtien ja niitä löytyy mm. blogista: http://picopinserilystiflatti.blogspot.com/

Vuosi 2017 oli eräänlainen käännekohta, kun liityin Susan Garrettin Handling360-valmennukseen. Olin jo aiemmin lukenut hänen kirjojaan ja katsonut dvd:ltä mm. 2x2-pujottelun ohjeet. Success with One Jump -dvd:tä katsoin ahkerasti ja pidin ideasta opettaa agilityä yksinkertaisesti. 

Maaliskuussa 2020 Susan Garrett julkaisi veloituksettoman nettikurssin - auttaakseen pandemian takia karanteenissa olevien koirien omistajia. Sain tietooni idean siitä, että koirakouluyrittäjänä voisin hyödyntää Garrettin Say Yes -tiimin kokoamaa kurssia niin, että voin laskuttaa omia asiakkaitani oman valmennukseni osuudesta. 

Lähetin oitis sähköpostia Kanadaan, että onko tämä tosiaan mahdolista - kyllä! 

Olin samaan aikaan tämän tiedon kanssa tuskaillut sitä, miten järjestän nykyisille kurssilaisilleni korvaavat tunnit, joita peruuntui akuutissa pandemian alkuvaiheessa. Ilokseni suurin osa kurssilaisistani on joustanut, heittäytynyt ja tukenut tässä uudenlaisessa tilanteessa. Olen järjestänyt mm. videoalustuksen nose workin alkeista sekä videopuheluina rallytokotunteja. Lisäksi ohjasin useampaa kurssilaista videoiden kautta kirjoittamalla ohjeita Whatsappin kautta. Tämä oli yllättävän tehokasta! 


Lisäksi huoli on myös tämän kevään pentuperheistä - miten saan heille jaettua ohjeita, PentuEskarin ja Jokakoiran perustaidot -kurssin sisältöä siis. 

Samalla huoli on myös yritykseni taloudesta: miten saan kaikki kiinteät kulut katettua - ne juoksevat joka kuukausi normaaliin tapaan. Onneksi Valtio on nopeasti järjestänyt myös yksinyrittäjille tukea. 

Suurin toiveeni on se, että saan tehdä töitä entiseen malliin koiraperheiden kanssa, vaikkakin nykyaikaisin menetelmin: verkossa ja videopuheluin. 

Pitkän selostuksen päätteeksi tässä linkki Home School the Dog -kurssiin: https://dogsthat.com/home-school/

Virikkeen valmennukseen tälle kurssille voit ilmoittautua tämän linkin kautta: https://ssl.eventilla.com/event/mWY0l

Ainiin, Canis-lehden 2/2020 -numerossa on artikkelini agilityn historiasta ja nykyhetkestä koulutustekniikan kantilta. Nyt kannttaa tilata tämä asiantuntevia artikkeleita pursuileva lehti! 

Verkkokurssilla nähdään - joohan? 

P.S. Virikkeen harrastajien kurssit pidetään Tiilitien pihassa ulkona. Agilitytunnit ovat tauolla ainakin 8/2020 asti. PentuEskari- ja Jokakoiran perustaidot -kurssit korvataan osallistujien valitsemilla tavoilla - esim. yllämainitun kurssin kautta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti